Voor Nederlands, klik hier

FSR FMG

 

De Facultaire Studentenraad (FSR) houdt zich bezig met kwesties die op de faculteit spelen, in ons geval de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen (FMG), en behartigt de belangen van studenten bij het bestuur van de UvA. Jaarlijks is er altijd een aantal grote en een aantal minder grote onderwerpen waar de FSR zich mee bezig houdt. De FSR vertegenwoordigt de studenten bij het decanaat, de bestuurders van de faculteit. Het decanaat is verplicht naar de FSR te luisteren, omdat de FSR wettelijke instemmings- en adviesrechten heeft.

De momenteel aanwezige partijen op de FMG zijn:

 

 

 

 

Hervorm FMG

Hervorm FMG staat voor een faculteit waarbij studenten en docenten samen vormgeven aan het onderwijs. Docenten moeten voldoende autonomie krijgen om hun onderwijs in te richten. De inbreng van studenten is cruciaal voor het verbeteren van het onderwijs en het functioneren van de faculteit. Deze inbreng kan alleen tot zijn recht komen wanneer de medezeggenschap, de besluitvormingsprocedures en de vertegenwoordigingskanalen op de juiste manier worden georganiseerd. Hervorm FMG gaat er komend jaar voor vechten dat studenteninbreng weer op waarde wordt geschat en onmogelijk kan worden genegeerd!

 

Facebook

Mail

 

 

 

 

 

UvASociaal

Wij van UvASociaal staan voor een inclusieve, toegankelijke en diverse universiteit en zien graag een nieuwe sociale medezeggenschap generatie. We knokken zo goed en zo kwaad als dat gaat tegen selectiviteitsmaatregelen, vinden dat student en docent op een democratische universiteit moeten bepalen hoe het curriculum is opgebouwd en hoe de universiteit wordt bestuurd. Niet onbelangrijk, wij beschouwen de investeringen die de UvA indirect doet in de fossiele energie industrie als onacceptabel. UvASociaal de enige partij die mee doet op zowel jouw faculteit als op centraal niveau dus je kan zelfs kiezen!

De deadline voor het sturen van je CV en motivatie is 13 maart en nadat je dit hebt gedaan word je uitgenodigd voor een gesprek.

 

Website

Mail

Facebook

 

 

 

 

 

 

 

 

De Vrije Student

The Free Student is a national student party. We want students to have the freedom to study in their own way. The UvA must promote ambition as much as possible, and shouldn’t force students into tight shackles. The Free Student fights for real student interests!

 

  • Students must be able to pay per ECTS
  • All lectures online!
  • All students must be able to study abroad!
  • More personal guidance for students!
  • Get rid of the BSA!

 

Website

Facebook

 

 

 

 

 

 

 

 

Ons Kritisch Alternatief

 

Ons Kritisch Alternatief chose not to send in a text. For more information

go to the facebook page.

 

 

 

 

 

 

 

Vote here!

 

Election compass