Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen

De Facultaire Studentenraad (FSR) houdt zich bezig met kwesties die op de FMG spelen en behartigt de belangen van studenten bij het faculteitsbestuur. Jaarlijks is er altijd een aantal grote en minder grote onderwerpen waar de FSR zich mee bezig houdt. De FSR vertegenwoordigt de studenten bij het decanaat, de bestuurders van de faculteit. Het decanaat is verplicht naar de FSR te luisteren, omdat de FSR wettelijke instemmings- en adviesrechten heeft.

Hervorm FMG

Hervorm FMG staat voor inspraak van studenten en docenten om samen het onderwijs beter te kunnen vormgeven. Het is cruciaal dat veranderingen binnen het onderwijs vanuit de gemeenschap zelf komen, niet van bovenaf. Wij willen ervoor zorgen dat alle studenten en medewerkers, ongeacht afkomst, beslissen over het onderwijs, ook jij!

Facebook

Mail

UvASociaal

De universiteit moet bij het vormen van beleid denken aan duurzaamheid, en deze waarde centraal stellen bij onderwijs en onderzoek. Wij willen een inclusieve en toegankelijke universiteit. Geen student zou zich buitengesloten moeten voelen omdat diegene niet tot een bepaald prototype hoort. De universiteit moeten de studenten en docenten meer autonomie geven. Leren is belangrijker dan regeltjes!

Website

Mail

Facebook

 

De Vrije Student

De Vrije Student is een landelijke studentenpartij. Wij willen dat studenten de vrijheid krijgen om op hun eigen manier te studeren. De UvA moet ambitie zoveel mogelijk bevorderen en studenten niet in een strak keurslijf dwingen. De Vrije Student knokt voor échte studentenbelangen!

• Studenten moeten per studiepunt kunnen betalen!
• Alle hoorcolleges online!
• Alle studenten moeten in het buitenland kunnen studeren!
• Meer persoonlijke begeleiding van studenten!
• Weg met het BSA!